Om Troldhøj

Troldhøj er en hyggelig privat institution med plads til max 14 børn i vuggestuen og max 27 børn i børnehaven.

I Troldhøj vægter vi det enkelte barns trivsel, fællesskabet og forældresamarbejdet højt. Når man vælger Troldhøj, forpligter man sig til at bidrage til fællesskabet.

Troldhøj er fordelt i vores to blå huse i Havnegade centralt i Nexø huse med en vuggestue og en børnehave. Vi har et dejligt nærmiljø, hvor bibliotek, havn, forretninger og offentlig transport er lige uden for døren og vi har skov, strand og klipper som nærmeste ”nabo”.

Fokus på udeliv og bæredygtighed

I Troldhøj prioriterer vi udelivet højt uanset vejret og betragter udelivet og naturen som det 3. pædagogiske rum, hvor der er mulighed for andre lege og opdagelser, og hvor venskaber og relationer ofte også har mulighed for at skabes ud fra ’et fælles tredje’. Vi har en udviklingsstrategi, hvor værdier som jord til bord og bæredygtighed er en del af børnenes hverdag. Derfor er vi stolte af, at det i 2024 med støtte fra en række fonde blev muligt at renovere vores legeplads med dette for øje. Så nu kan vi snart holde samling i vores nye bålhytte, og børnene kan udfolde og udvikle deres motorik og sanser på de nye legefaciliteter. 

Vi har også erhvervet os en kolonihave for at give børnene indsigt i, hvor maden kommer fra, spise årstidsbestemt og med fokus på klima og bæredygtighed. Børnene kommer til at dyrke frugt og grønt, som gulerødder, kartofler, porrer, æbler mm. Børnene tages med på hele rejsen fra at så et frø, se det vokse og være med til at høste det, for til sidst at tilberede det på grillen og smage sammen med vennerne
med bålhytten som ramme.

Legepladsen er støttet af Nykredits Fond, Friluftsrådet og Brødrene E., S. & A. Larsens Legat.

Scroll to Top